چگونه از جعبه لایتنر استفاده کنیم؟

ساخت وبلاگ

جعبه لایتنر از بهترین روش های یادگیری مطالب هست. با این جعبه خیلی از مطالب رو (چه درسی چه غیردرسی) ملکه ذهنتون کنید. این شیوه توسط سباستین لایتنر ایجاد شد. (اونطور که تو ویکی پدیا نوشته بود) هیچ وقت اولین باری که طریقه استفاده از جعبه لایتنر رو یاد گرفتم یادم نمیره. چند سال قبل پشتیبانم در قلمچی روش کارکردش رو توضیح داد و از اون زمون تا حالا (تقریبا 5 سال) کلی لغت انگلیسی و اسپانیایی یاد گرفتم. البته این جعبه فقط برای یادگیری لغت نیست بلکه میشه تقریبا هرچیزی رو باهاش یادگرفت.

برای خوندن این پست به ادامه مطلب مراجعه کنین.

1.  ساختار جعبه لایتنر

ساختار جعبه لایتنر

جعبه لایتنر از 5 خانه تشکیل می شه. هرخانه برای چند دسته کارت ظرفیت داره. این ظرفیت برای هریک از خانه ها به صورت زیر هست:

خانه 1: 1 دسته

خانه 2: 2 دسته

خانه 3: 4 دسته

خانه 4: 8 دسته

خانه 5: 15 دسته

دسته های هر خونه رو می تونید با مقوا و یا تکه کاغذی که جنس متفاوتی داشته باشه از هم جدا بکنید. تو این پست دسته ها رو به ترتیب از جلو به عقب شماره گذاری می کنیم. یعنی برای مثال در خانه 2 اولین دسته، دسته جلویی هست و دومین دسته، دسته‌ی پشت دسته اول. سایر خانه ها هم به همین شکل (یکم با دقت بخونید تا متوجه بشید J)

 

1.  کارت های جعبه لایتنر

کارت های جعبه لایتنر طوری هست که در یک طرف سوال و در طرف دیگر کارت، جواب رو می نویسیم. (برای لغات، کلمه انگلیسی در یک طرف و معنی کلمه در طرف دیگر) کارت ها رو می تونید خودتون در خونه درست کنید یا از بیرون کارت های آماده تهیه کنید.

هر روز تعداد مشخصی کارت رو باید بخونیم و در خانه 1 قرار بدیم. این تعداد مشخص، بستگی به شما داره. بعضی ها روزی 10 تا کارت جدید می خونن، بعضی ها 5 تا، بعضی ها بسته به کارت های برگشت خورده از از خانه های قبلی تعداد کارت های جدید رو تعیین می کنن. هرجور که به نظرتون بهتره اون طور عمل کنید.

2.  نحوه کار با جعبه لایتنر

نحوه استفاده از جعبه رو به صورت روز به روز در ادامه توضیح می دیم.

روز 1:

کارت های جدید رو بخونید و بعد در خانه 1 قرار بدید.

 

روز 2:

الف) کارت های خانه 1 رو مجددا بخونید. اون کارت هایی که درست جواب دادید رو به دسته دومِ خانه دوم منتقل کنید و کارت هایی که بلد نبودید (کارت های برگشت خورده) را به خانه 1 برگردانید.

ب) مجددا کارت های جدید تازه ای را خوانده و در خانه 1 قرار بدید. (به همراه کارت های برگشت خورده)

 

روز 3:

الف) خانه 2 ظرفیت 2 دسته را دارد، درحالی که الان 1 دسته کارت در آن قرار دارد (دسته دوم) و دسته دیگر خالی است (دسته اول). در نتیجه چون ظرفیت خانه 2 پر نشده است کاری به این خانه نداریم.

ب) کارت های خانه 1 را می خوانیم و مانند روز 2 عمل می کنیم اما کارت هایی که بلد بودیم را به دسته اولِ خانه دوم (نه دسته اول) منتقل می کنیم و کارت هایی که بلد نبودیم (کارت های برگشت خورده) را به خانه 1 برمیگردانیم.

ج) مجددا کارت های جدید تازه ای را خوانده و در خانه 1 قرار می دیم. (به همراه کارت های برگشت خورده)

 

روز 4:

الف) همون طور که گفتیم خانه 2 ظرفیت 2 دسته را دارد. ظرفیت این خونه روز 3 پر شد. پس روز 4 کارت های دسته دومِ خانه دوم (قدیمی ترین دسته در خانه 2) رو میخونیم. اونایی که بلد بودیم رو به دسته هشتمخانه 3 منتقل می کنیم و اونایی که بلد نبودیم (کارت های برگشتی) به خانه 1 برمیگردانیم.

ب) مانند قبل کارت های خانه 1 را خوانده و دانسته ها رو در دسته اول خونه 2 و ندانسته ها رو (کارت های برگشتی) در خونه 1 قرار میدیم.

ج) مجددا کارت های جدید تازه ای را خوانده و در خانه 1 قرار می دیم. (به همراه کارت های برگشت خورده)

 

*نکته:

کارت های برگشتی ممکن است از هرکدام از خانه های جعبه باشند. کارت های برگشتی از هر خانه ای که باشند مجددا به خانه 1 برمیگردند. این کار شاید عجیب به نظر بیاید ولی نقطه قوت جعبه لایتنر نیز همین است. با این روش شما وقت بیشتری برای نقاط ضعف خود می گذارید و همین نیز باعث پیشرفت شما می شود.

 

روز 5:

الف) در خانه 3 فقط یک دسته کارت وجود دارد. (دسته هشتم) تا وقتی که تمامی دسته های خانه 3 پر نشود کاری به این خانه نداریم.

ب) کارت های دسته دومِ خانه 2 رو میخوانیم و دانسته ها را در دسته هفتم خانه 3 و ندانسته ها را در خانه 1 قرار می دهیم.

ج) مانند قبل کارت های خانه 1 را خوانده و دانسته ها رو در دسته اول خونه 2 و ندانسته ها رو (کارت های برگشتی) در خونه 1 قرار میدیم.

د) مجددا کارت های جدید تازه ای را خوانده و در خانه 1 قرار می دیم. (به همراه کارت های برگشت خورده)

 

خب فکر کنم تا اینجا دیگه روال کار دستتون اومده باشه. روز های 6 تا 12 مثل روز 5 عمل می کنیم تا اینکه خانه 3 پر بشه. روز 13 کارت های آخرین دسته خانه 3 (یعنی دسته هشتم) رو می خونیم و دانسته ها به خانه 4 منتقل میشه و ندانسته ها به خانه 1.  خانه 4 و خانه 5 هم مانند خانه 3 پر میشه. 

کارت های دسته 15 خانه 5، آخرین دسته جعبه هستند. کارت هایی که از این دسته بلد بودید از جعبه خارج میشن. به عبارت دیگه این لغات ملکه ذهنتون شدن.

 

قبول دارم که گاهی استفاده از جعبه لایتنر می تونه حوصله بر و خسته کننده باشه ولی در یادگیری خیلی موثره.

حتما واستون پیش خواهد اومد که چند روزی نتونین با جعبه کارکنین. عیب نداره. این کاملا طبیعیه. چیزی که مهمه اینه که در اسرع وقت با جعبه شروع به کار بکنید. اگه در استفاده از جعبه چند روز فاصله افتاد، کل کارت ها رو از جعبه خارج نکنید، بلکه کار رو همونجوری که از قبل مونده بود ادامه بدید.

امیدوارم این مطلب براتون مفید بوده باشه. خوشحال میشم نظرات شما رو ببینم و با هم تعامل داشته باشیم. راستی یه روش دیگه هم هست به اسم جی 5 که من بلد نیستم. شاید خواستید در مورد این روش هم در گوگل جست و جو کنید. ;)


معلم...
ما را در سایت معلم دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : 2hammechizb بازدید : 250 تاريخ : پنجشنبه 4 مهر 1398 ساعت: 17:46